Aanbouw, uitbouw of opbouw aan je huis maken

Aanbouw, uitbouw of opbouw aan je huis maken

Manieren om je huis groter te maken

Je hebt een mooi huis waar je met veel plezier woont. Toch bestaat de kans dat je graag wat meer woonruimte wilt hebben. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je huis een flink stuk groter te maken. We zetten de belangrijkste methodes op een rijtje.

Uitbouw woning

Hierbij wordt een reeds bestaande woon ruimte groter gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verlengen van een kamer of het vergroten van een keuken. Er wordt één wand verwijderd en de muren worden doorgetrokken waardoor de ruimte groter wordt.

Je kunt er ook voor kiezen om een extra kamer aan je huis te laten maken die met een deur verbonden is met de bestaande woonruimte. Als je van de ene ruimte naar de andere kunt gaan, zowel door het uitbreken van de originele wand als door het plaatsen van een deur, is er sprake van een uitbouw.

Het is dus van belang om goed te weten waar je de extra ruimte voor wilt gebruiken. Heb je behoefte aan een extra werk- of slaapkamer, dan kies je voor de oplossing met de verbindingsdeur. Wil je een bestaande ruimte groter maken, dan kies je uiteraard voor de open verbinding.

Op deze foto zie je een uitbouw die door Dekker Bouw gemaakt is in Zaandam. Het is een uitbouw van 2,5 meter aan een bestaande woonkamer. Een fotoverslag van het bouwen van deze uitbouw kun je vinden via deze link.

Aanbouw woning

Een aanbouw aan een huis is een nieuwe ruimte die aan de bestaande woning wordt toegevoegd. Het betreft een aparte ruimte met een eigen ingang, en er is geen doorgang vanaf de bestaande woonruimte. Dit zou dus een garage kunnen zijn of een praktijkruimte of een berging met eigen ingang, die tegen de originele woning wordt geplaatst.

Een aanbouw lijkt veel op een bijgebouw maar dan met een gedeelde muur met de bestaande woning. Het maakt daarmee deel uit van het huis maar je moet altijd verschillende deuren door om de verschillende ruimtes te betreden.

Opbouw op je woning

Je kunt ook kiezen om naar boven toe te bouwen. De eerste gedachte hierbij is vaak de bekende dakkapel, maar die kun je alleen op een schuin dak plaatsen. Heeft je woning een plat dak dan kun je een extra verdieping laten plaatsen over de gehele oppervlakte, maar ook kan een deel van de beschikbare oppervlakte gebruikt worden.

Een groot voordeel van opbouw is een optimaal gebruik van de beschikbare oppervlakte. Je verliest geen vierkante meters tuin. Je moet wel rekening houden met het gewicht van de opbouw, het is mogelijk dat de fundering van het huis versterkt moet worden. Een goed advies hier dus van het grootste belang.

Dekker Bouw Zaandam

Uw bouwbedrijf in de Zaanstreek

Hier kunt u ons vinden
Klanten geven ons een 4,5
Contacteer ons vandaag

Voor al uw bouwbehoeften!

Wij kunnen u bij meerdere werkzaamheden van dienst zijn, zoals het maken van een aanbouw of opbouw of een (totale) verbouwing.

Graag maken wij een vrijblijvende offerte voor u, neem gerust contact met ons op.

Combinatie van aanbouw met opbouw

Tenslotte kun je deze genoemde oplossingen nog combineren. Zo kun je overwegen om een opbouw te laten maken op een bestaande garage zoals dit voorbeeld in Badhoevedorp. En natuurlijk kun je ook een nieuwe aan- of uitbouw laten maken, met daarop een opbouw als extra verdieping. Een voorbeeld daarvan is deze garage met dakopbouw die door Dekker Bouw gemaakt is in Koog aan de Zaan.

Voorbeelden aanbouw huis

Wilt u meer voorbeelden zien van aanbouw- uitbouw- en opbouwprojecten van Dekker Bouw? Bekijk dan onze foto pagina.

Conclusie

Ongeacht welk oplossing je kiest, het is belangrijk om rekening te houden met de functie van de nieuwe ruimte. Let dus op de juiste vergunningen en indien van toepassing ook het bestemmingsplan van uw locatie. Voor u concrete plannen maakt is het belangrijk om u goed te laten informeren naar de mogelijkheden, en daarop uw keuze te baseren. Heeft u plannen om uw woning uit te breiden, neem dan in een vroeg stadium contact op met Dekker Bouw.

Gratis offerte aanvragen

Laat uw gegevens achter en wij mailen u zo spoedig mogelijk terug.