Een verbouwing begint met een goed fundament: de voorbereiding

Een verbouwing begint met een goed fundament: de voorbereiding

Een verbouwing begint met een goed fundament: de voorbereiding

Het verbouwen van een woning of kantoor is altijd een hele klus. Je kunt veel tijd, geld en frustratie besparen door te starten met een gedegen voorbereiding. Gelukkig is het niet nodig het wiel opnieuw uit te vinden, de meeste informatie is reeds beschikbaar, en een ervaren bouwbedrijf zoals Dekker Bouw uit Zaandam zal je bijstaan bij het verbouwen van je woning, kantoorpand of ander soort locatie. Op onze fotopagina vindt u voorbeelden van verbouwingen die we hebben uitgevoerd in Zaandam, Amsterdam, Amersfoort en Badhoevedorp.

Meest voorkomende verbouwingen

Bij een reeds bestaande locatie vallen de meest voorkomende verbouwingen onder het type aanbouw, uitbouw en opbouw. Bij aanbouw wordt een nieuwe ruimte aan de bestaande ruimte toegevoegd met een eigen ingang. Een uitbouw is een ruimte die direct in verband staat met de oorspronkelijke ruimte, dat kan een verlenging zijn van een kamer, of een nieuwe ruimte met een gedeelde deur. Een opbouw gaat de hoogte in, dat kan een verhoging zijn van het plafond of een nieuwe verdieping. De laatste optie geeft meer vierkante meters vloeroppervlak zonder extra ruimte in te nemen.

Bepaal vooraf om wat voor type verbouwing het gaat. Dekker Bouw als ervaren aannemer kan helpen bij het opstellen van een passende bouwtekening waarbij de nieuwbouw optimaal aansluit bij de oorspronkelijke ruimte.

Totaal verbouwing

Totaal verbouwing

Het is ook mogelijk dat de locatie in zijn totaliteit verbouwd moet worden. Dan komen er nog andere aspecten bij kijken. Als een groot deel van het oorspronkelijke gebouw afgebroken moet worden mag een doordacht plan van aanpak niet ontbreken. Blijft het fundament intact? Bevindt er zich asbest in de muren? Wordt het totale oppervlak ook uitgebreid en hoe staat de locatie in verhouding tot de onmiddellijke omgeving?

Zeker bij een totale verbouwing kun je geneigd zijn snel te beginnen, je wilt er uiteindelijk ook zo snel mogelijk mee klaar zijn. Maar hoe groter de omvang van een bouwproject, hoe beter je alle aspecten van de locatie en huidige voorzieningen in kaart moet brengen. Anders loop je vroeg of laat tegen de lamp. Tenminste als de stroomleiding op zijn plaats zit!

Dekker Bouw Zaandam

Uw bouwbedrijf in de Zaanstreek

Hier kunt u ons vinden
Klanten geven ons een 4,5
Contacteer ons vandaag

Voor al uw bouwbehoeften!

Wij kunnen u bij meerdere werkzaamheden van dienst zijn, zoals het maken van een aanbouw of opbouw of een (totale) verbouwing.

Graag maken wij een vrijblijvende offerte voor u, neem gerust contact met ons op.

Specialisme en volgorde bij verbouwen

Een plan van aanpak opstellen is tegelijkertijd de volgorde van handelen bepalen en taken inplannen. Je legt een fundering, bouwt een muur met de juiste leidingen voor water en stroom, mooi stucwerk er tegenaan en… Dan kom je erachter dat er niet gedacht is aan de juiste spouwmuurisolatie. Het is een hele uitdaging om alle aspecten bij een verbouwing vooraf in te plannen. Dekker Bouw zal vooraf altijd een plan van aanpak opstellen en dat met jou afstemmen. Dat voorkomt niet alleen problemen later, het inzetten van de juiste specialist op het juiste moment zal het proces versnellen en de kosten drukken.

Verbouwen begint bij de planning

Of je nu een uitbouw wilt of een totaal verbouwing, het proces begint lang voor de eerste steen gelegd wordt. Daarbij is een duidelijke communicatie met het bouwbedrijf een primaire vereiste. Geef jouw wensen aan, bespreek de (on)mogelijkheden en ga goed voorbereid aan het werk. Bouwen begint bij een fundament van papier: jouw persoonlijke bouwplan.

Heb je plannen om je huis of kantoor te laten verbouwen? Zoekt u een betrouwbaar bouwbedrijf voor die verbouwing in de wijde omgeving van Zaanstad? Neem dan tijdig contact op met Dekker Bouw te Zaandam voor een goed advies. Wij regelen uw verbouwing in heel Noord Holland (en ook nog wel daar buiten!).

Gratis offerte aanvragen

Laat uw gegevens achter en wij mailen u zo spoedig mogelijk terug.